Verighete

Dupa opinia mea verigheta este cel mai simplu inel. O saiba, ca sa zic asa.

Si daca e cel mai simplu inel, cit poate costa? Dupa ce am depus actele de casatorie la starea civila am dat o raita cu Ramo pe la bijuteriile din magazinul Bega. La primul stand la care am oprit am avut un soc. Un singur model de verighete simple si subtiri, restul SF-uri pentru manelisti negriciosi casatoriti cu pitipoance plasticate. O intreb pe “doamna” vinzatoare care se uita la la tricoul meu cu “Life is Good” ca un popa la o pentagrama din flacari daca poate sa ne arate modelul ala simplu de inele. “Sa stiti ca dureaza doua luni comanda, vin din Portugalia! Dar daca le doriti pe cele expuse costa 9000 lei.”

M-am uitat la Ramo, ea la mine: “hai de-aici!” Decit sa dau 2000 euro pe doua verighete perfect simple, mai bine imi iau o lampa de acetilena si invat sa mi le fac singur.

Ne-am carat de acolo glumind ca probabil de aia costa atit fiindca vine un portughez cu ele-n traista pe jos din Lisboa si pe drum doarme la toate hotelurile de 5 stele care-i iasa in cale. Ne-am dus apoi la Gigi Bijutierul de pe Alecsandri si am intrebat daca fac verighete simple. “Plate sau bombate?” a intrebat vinzatoarea. Dupa surpriza de 9000 lei de dinainte prefer intii sa intreb care-i scorul, sa stiu o treaba, apoi mai vedem noi fineturi de gen “in plan sau in spatiu”…

A, pai e 200 lei manopera, plus materialul…

Fac io un calcul in minte, 200 ori doi e sub 100 euro iar aurul il dau eu. Ma rog: maica-mea… Ca doar maica-mea acum vreo 25 ani a adus un ditamai ghiulu’ XXL size din Uniunea Sovietica, sa aibe “odorul” ce pune pe deget…

Fiindca nu-mi place deloc culoarea aurului rusesc (e rosiatic) intreb daca se poate ca verighetele sa nu fie rosii. Femeia zice ca nu e nici o problema, vor fi galbene.

Doar ca vor fi gata in 2 saptamini, sau daca vrem mai repede, cu taxa de urgenta – platim inca 100 lei.

Nu platim inca 100 lei decid eu (sint cap de familie acum, gata cu aruncatul banilor pe prostii! :-) ), asteptam.

Azi le-am ridicat. Verighetele. Si intelesesem eu gresit: n-au fost 200 bucata, ci amindoua. Si mi-au mai dat si ceva aur inapoi. Exact cum le-am dorit: 3,5mm latime, putin bombate. Simple, clasice ca baletul rus.

Problema e ca Ramo are pretentia sa o port pe a mea. Io as pune-o pe deget doar la ocazii. Rare…

In fine, deocamdata o am.

Asta nu e un articol reclama. Nu il cunosc pe Gigi Bijutierul (sponsorul lui Garina Jazz Festival), pur si simplu bijuteria lui ne-a iesit in cale, ne-a facut ieftin, dar totusi nu prea repede chestiile pe care le-am vrut, insa asa cum le-am dorit. Recomand cu caldura firmele care ofera servicii de calitate.

Uite si doua poze:

This entry was posted in Ieftin ca mersul pe jos. Bookmark the permalink.

2 Responses to Verighete

  1. Xanaxdoo says:

    Pai, sa fie intr-un ceas bun. Acuma, daca ma intrebati pe mine, eu nu vad ce rost mai au verighetele intr-un cuplu care a trait mult si bine impreuna pina sa se casatoreasca. Eu cu al meu am fost impreuna vreo 8 ani pina sa ne decidem sa “ne luam”, iar la Starea Civila le-am spus alora ca noua nu ne trebuie verighete, sa sara peste partea aia din ceremonie.
    Asa ca omul meu are degetele libere, iar eu port cu mindrie doar inelul de logodna (simplu), care a venit cu vreo 6 ani inaintea casatoriei. Deh, o logodna lunga :)
    Si sincer cred ca sintem mai fericiti decit multi din aia care poarta verighete care mai de care mai complicate la vedere.

  2. mircea says:

    Multumim! La noi or fo’ 11 ani…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>