Verificarea tehnica a centralei de apartament: moft sau necesitate?(continuare)

Vreau sa aduc o completare la articolul de ieri: acela nu este un post platit. Eu nu fac bani din blog. Este un fel de reclama pe care mi-o fac mie insumi.

timstal.ro e site-ul meu.

Inginer de instalatii in constructii fiind si avind probleme in a gasi online pe cineva sa-mi faca urgent o verificare tehnica la centrala cu citeva zile inainte de a pleca la New York, am decis ca la intoarcere sa ma autorizez ISCIR in acest domeniu, fiind, zic eu, mai mult decit calificat in domeniu. Am fost primul student din Timisoara care a avut ca tema la proiectul de diploma  comparatia intre incalzirea cu radiatoare si cea in pardoseala, cu serpentine din teava moale de cupru. Se intimpla in 1995, cind inca nu aparuse nici macar Pexal-ul pe piata, iar tevile din cupru erau un material pe care nu-l gaseai decit la 1-2 firme din oras.

In toamna trecuta, la intoarcerea acasa, cu bugetul stabilit, dupa ce am studiat legislatia si am inteles ca doar autorizarea mea nu e suficienta, am convins-o pe Ramo sa reactiveze firma, sa o redenumeasca (rebranding?) si i s-a schimbat obiectul de activitate. Am facut un curs la Bucuresti, am invatat un teanc de legi si prescriptii tehnice, apoi am dat un examen la Oradea, m-am dotat cu aparatura ultimul racnet, am completat dosare cu acte si certificate metrologice. Intre timp Ramo s-a ocupat de site, SEO si ce mai tine de online si in mai putin de doua luni de la intoarcerea acasa faceam prima verificare tehnica la o centrala de apartament.

De remarcat faptul ca desi a fost multa alergatura (am facut 2000 kilometri doar pentru curs si examen) nu au existat sicane. Nu am dat si nu mi s-a pretins niciunde spaga, nu s-a tergiversat nimic niciunde. Metrologia a mers cam incet, ritmul lor e extrem de lent, doar dupa 2-3 vizite la ei si multe telefoane am rezolvat tot ce imi trebuia de la ei, in rest doar cuvinte de lauda. Mai ales la ISCIR, unde inspectorul zonal m-a ajutat mult la intocmirea corecta a dosarului!

 

In concluzie: cind vin sa-ti fac verificarea tehnica la centrala? :-)

This entry was posted in Discutii generale. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>