Timpark: daca Robu zice ca nu, totusi de ce strainii iau amenda de parcare?

D-l primar Robu a declarat in repetate rinduri ca autoturismele cu numere straine au parcarea gratuita in Timisoara. Dumnealui argumenta acest lucru prin dorinta de a face Timisoara atragatoare pentru turistii straini. Altii spuneau ca de fapt asta e o lacuna a sistemului de plata prin SMS: strainii, cu cartele din alte tari nu au cum sa dea SMS-uri la numere scurte in retelele romanesti. Cum am mai spus-o si in articolele trecute, nici eu nu-l cred pe primar atit de generos, dintr-un simplu motiv, afisat in sute de locuri in Timisoara: inscriptiile in limba engleza de pe panourile Timpark cu indicatii cum se face plata parcarii.

D-l Robu a incercat sa acopere o gafa de proportii cu o miciuna frumos ambalata. Si zic minciuna, fiindca de fapt angajatii ADP dau amenzi masinilor cu numere straine. Si nu ma refer la rablele cu numar de Bulgaria conduse de romani care nici nu stiu unde e pe harta Vidinul a carui tablita de inmatriculare le poarta. Caz concret: un Mercedes cu numere unguresti pe strada Buftea, acum jumatate de ora avea deja celebra foaie-n punga sub stergator iar domnul si doamna cu ecuson ADP filmau masina de jur-imprejur. I-am intrebat de ce dau amenda la o masina cu numar strain, iar doamna mi-a replicat scurt: asa cum i-am dat si la asta de linga! Apoi domnul cu camera video, vazind ca le-am facut poza cu telefonul a venit sa imi explice ca de fapt ei nu au dispozitie sa faca exceptie pentru straini. I-am spus ca Robu asa sustine, ei mi-au raspuns: poate, dar noi n-avem nimic scris!

Si uite asa ne facem permanent de ris orasul, din cauza unui primar vremelnic…

Mai jos e poza care il contrazice pe Robu in declaratia ca masinile straine parcheaza gratis: instructiuni de plata in limba engleza. Sper sa nu vina acum cu explicatia ca limba engleza e pentru noi….

Iar poza urmatoare e cu masina cu numar de Ungaria care tocmai s-a pricopsit sub stergator cu vestita foaie-n punga:

 

 

This entry was posted in alba-neagra. Bookmark the permalink.

One Response to Timpark: daca Robu zice ca nu, totusi de ce strainii iau amenda de parcare?

  1. Kay says:

    Ouch. Problema numerelor straine la o parte, ditai primaria n-a avut bani sa plateasca una bucata translator… Probabil si Google Translate traducea mai bine “cumparat anticipat”-ul ala, afaik au reusit sa faca si o greseala de sens (“that word… I do not think it means what you think it means”) si de gramatica in doar 2 cuvinte. Un record.

    Robu a fost rector pe vremea cand eram eu la Poli, si desi n-am votat pentru el (eu fiind mai anti-USL de felul meu) cand l-au ales primar chiar m-am bucurat. Dar de atunci pur si simplu ma minunez cate chestii poate strica un singur om. TelPark-ul de exemplu era o chestie super faina, cum erau ei “infratiti” cu cei din Szeged :) No, dusu-s-a. La un moment dat zicea si de tramvaie ca no, ce ne trebuie noua de-alea. Microbuzele (of all things!!) sunt viitorul. Sa nu uitam si planul maret cu jocurile de lumini de pe Bega (fiind probabil versiunea noua a proverbului cu chelul si tichia de margaritar, in ultimii ani Bega a fost super, dar super murdara, nici nu-ti venea sa te mai uiti la ea, context in care fix beculete ii lipsesc). Deja am emotii cand vad c-a mai dat vreo declaratie, mi-e ca cine stie ce mai strica… Trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>