Nu va puneti mintea cu copiii

1. daca hoarda de copii de pe o raza de 5 scari se aduna exact sub geamul tau sa se joace, nu arunca cu ligheanul apa peste ei.

Fiindca daca e unul ca mine, sta intr-o seara pina mai tirziu afara sa prinda 5-6 greieri pe care ti-i aclimatizeaza in balcon. De auzit ii vei auzi, insa sigur nu-i vei gasi!

2. daca te duci la scoala sa ne pirasti ca am distrus spatiul verde si pe chestia asta ne-am trezit cu 8 la purtare si cu interdictie de a merge in tabara la Cheveres, suporta consecintele. In definitiv tu ai plantat pomi pe terenul nostru de fotbal.

Fii barbat, ce te sperii asa cind iti vezi pisica cu burta sfirtecata rastignita cu sfoara si pioneze de cadrul usii tale?

(si nu, n-am omorit eu mita, treaba “murdara” a facut-o altcineva. Eu mereu am fost doar creierul)

3. Daca stii ca ma bat cu odrasla ta zilnic, si de-aia tot sintem prieteni buni, nu fugi de mai mult de doua ori dupa mine, cind vii dupa-masa de la servici.

Fiindca a treia oara ma uit la ceas, si cind stiu ca-i ora la care vii acasa iti iau juniorul la pumni doar ca sa ma vezi, si cind fugi dupa mine te fac sa ma urmaresti prin spartura din gardul viu unde am legat acum o ora o sirma indoita in 4, la 3 palme de sol. Oricum, daca pina la virsta asta n-ai invatat sa cazi, nu e vina mea ca ai mina in ghips…

4. daca m-ai prins la furat caise in spatele blocului tau, nu ma trage de urechi si nu-mi lua cheia de la git fiindca n-am vrut sa-ti zic numele de familie si blocul unde stau.

Fiindca eu o sa-i zic lui tata ca am pierdut cheia in iarba, iar el o sa se enerveze cautind-o degeaba juma’ de ora, in loc sa se uite la Kojak. Iar daca intre timp tot ai aflat unde stau si cum ma cheama, nu fii atit de proasta incit sa suni la usa si sa torni ca ce hot mare de caise creste in casa si sa-i spui ca daca el nu m-a urecheat ai facut-o tu. Ca el te va tine in suturi in cur de la etajul patru pina la parter, indiferent cit de mare doamna te crezi.

5. Daca esti invatatoarea mea, si daca tata tine fondul clasei, da-i lui la o sedinta banii strinsi, nu i-i trimite cu mine, chiar in ziua in care au adus la raionul de jucarii de la Complexul Mare cea mai rosie si mai mare masina de pompieri, cu scara telescopica si furtun pe tambur. Fiindca voi avea momentul meu de glorie in fata celorlalti smecherasi obositi si rupti de foame ce venim de la ora de inot de la ILSA si voi fi vedeta zilei cind imi cumpar jucaria rivnita de toti. Urmind apoi cea mai strasnica bataie luata acasa…

Fiindca in prima zi cu soare ma voi duce pe terasamentul de cale ferata la vinatoare de sopirle, pe care le voi pune vii in sertarul tau de la catedra, si vom ride toata clasa cind te sperii si cazi cu scaunul pe spate de-ti vedem chilotii…

6. Si tu mama, daca stii ca am bunul obicei sa maninc orice fruct verde in cantitati mai mari decit maninc fructe coapte sau chiar decit mincare gatita, nu-mi pune pe masa mamaliga cu lapte seara cind vin de la joaca. Fiindca vei merge nedormita miine la munca, dupa ce te-am facut sa stai o noapte intreaga sa ma tii de frunte pina vomit si ultimul bob de strugure verde ce l-am halit afara…

Miine, vedeti de ce nu e bine sa umbli in pantalonii altcuiva…

This entry was posted in spovedaniile unui sfint. Bookmark the permalink.

9 Responses to Nu va puneti mintea cu copiii

 1. Dan Ciulea says:

  :)) Mai trebuia inca 4, si sa fie cele 10 porunci!
  La mine a fost destul de simplu, inainte sa merg in clasa I, mama m-a luat de-o parte si mi-a spus: daca un copil se ia de tine, sa il bagi in pizda masii, sa fugi pana acasa si sa il spui la taicat-o, si ai grija cand ii spui ceva sa fi la o distanta rezonabila de el, sa nu te prinda (vreau sa spun ca mama si tata erau ambii profesori)
  In cazul in care faceam o prostie in gimnaziu liceu, ei aflau inainte ca eu sa o fac.

 2. blo says:

  :))
  eu in afara de faptul ca-i bateam pe baietii care incercau sa ma bata, n-am facut mari traznai. Doar ca ii bateam destul de tare, ca veneau cu parintii la scoala :))
  Ah, si in liceu i-am infundat directorului intr-o iarna, guma de mestecat in incuietorile de la portiere. Asta fiindca ne-a tot fugarit prin liceu in ziua respectiva fiindca fumam. Ce sa spun? Toata lumea stia ca cei din clasa mea fumeaza unde vor :))

 3. mircea says:

  Chestiile din liceu sint “pe teava” pentru saptamina viitoare…

 4. ady says:

  o singura chestie mi se pare cu adevarat rea. aia cu pisica. inteleg razbunarea pe adulti tampiti, da’ cu sarmanul sufletel ce-ati avut?!

 5. mircea says:

  Copiii pot fi foarte cruzi uneori. Asta e si morala primelor 5 intimplari. Un adult normal nu se razbuna in nici un caz asa cum fac copiii.

 6. blo says:

  cre’ ca lu’ doamna dojo ar trebui sa-i fie frica de tine, musiu :))

 7. mircea says:

  Hm, acu’ daca stau bine sa ma gindesc, dupa ce ne-am cunoscut a inceput sa mearga tot mai des la karate si si-a luat centuri peste centuri. Nu c-ar ajuta-o la ceva, poate ca a facut-o sa se obisnuiasca cu loviturile?

 8. blo says:

  esti de groaza :))
  cred ca ar trebui sa fii un pic mai atent, sa nu-ti aplice vreo karata prin surprindere

 9. danplux says:

  “Şasele” e TARE … rău !!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>