Cind ucenicii isi depasesc maestrul

Zilele astea ma distreaza povestea cu lingourile si tablourile lui Valcov, ex-ministrul de finante si (inca) senator, presedinte al Comisiei ce se ocupa cu avizarea legii privind exploatarea aurului de la Rosia Montana.

Mergind pe prezumtia de nevinovatie putem specula ca cele 3 kile de aur gasite (pina acum) le-a luat doar datorita comisiei de mai sus, asa, ca un fel de mostre. Ceva de genul mostrelor de medicamente oferite gratuit de agentii de vinzari medicilor de prin spitale. Ce mare brinza?

Cu tablourile, io cre’ca-i altceva la mijloc. Il mai tineti minte pe Adrian Nastase? Cel care a fost (el Insusi) prim ministru, da cel care a modificat durata presedintiei Romaniei de la 4 la 5 ani, crezind ca o sa ajunga (el Insusi) presedinte. In fine, altceva vreau sa subliniez: A. Nastase e un om foarte inteligent, educat si cu gusturi rafinate. Cu icoane frumoase pe pereti acasa, cu un autentic Car cu Boi pe perete la birou. Ma rog, cu exceptia unor chinezarii ieftine si a unor termopane si mai ieftine (unii zic chiar gratuite)…

Dar Adrian Nastase e depasit de vremuri, nu mai e la moda.”Lupii tineri” de la conducerea haitei nu mai sint nici inteligenti, nici educati, si nici gusturi rafinate nu mai au. Pai altfel cum poti justifica tablourile ingramadite sub pat, in dulap sau pe partea nevazuta a rigipsului din perete?

Io zic ca de aia a plecat Nastase in Franta sa-si puna stent, ca simtea ca-l apuca damblaua vazind ce fac ucenicii lui cu Renoir, Picasso, Corneliu Baba, Nicolae Grigorescu. Ucenicii si-au depasit maestrul. Cu mult prea mult!

 

 

 

 

 

This entry was posted in alba-neagra. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>