Carne de cal

Ma distreaza scandalul carnii de cal din ultimele saptamini. Acum nu se mai zice mai nimic de Romania, in afara de pachetele alea de “vrabioara de vita” gasite la tarabele din Bucuresti, ci apar tot felul de stiri din Germania, Polonia, Slovenia, Liechtenstein, Franta…

Daca as fi adeptul teoriei conspiratiei as zice ca iluminatii aia care ne-au bagat Codex Alimentarius pe git acum vor sa ne faca si sa mincam carne de nechezol, impotriva vointei populare.

Acu’ treij’ de ani Ceausescu ne facea sa bem naut cu aroma de cafea, acum douaj’de ani companiile de sucuri au inceput sa ne bage piure de mere ca fiind baza la orice alt suc natural de fructe, companiile de lactate ne fac sa inghitim bucurosi iaurtul facut din guar, xantan, faina si alte cacaturi, unul mai “sanatos” ca celalalt, cele de mincaruri concentrate ne vind fulgi de piure de cartofi in care cartofii sint ultimii pe lista de ingrediente, vinotecile ne vind Grasa de Cotnari facut la Arad sau whisky scotian facut in Egipt. Sa nu uitam puii cu care ne hranim copiii, a caror carne plina de hormoni face ca fetitele sa intre la pubertate cu citiva ani mai devreme, sushi-ul facut din pesti de care nici un japonez n-a auzit vreodata sau marul pline de pesticide, de care viermele nici nu reuseste sa se apropie ca a si dat ortu’ popii. Nimic nu e ceea ce pare.

Comparind cu toate astea infractiunea facuta de intermediarii care cumpara carne de cal de la abatoare cu 1 euro kilul si o eticheteaza ca fiind vaca si o dau mai departe cu 3 euro e o mica gainarie. Intr-adevar: e de condamnat faptul ca platesti un lucru si primesti altceva, dar si mai condamnabil mi se pare sa ti se scrie pe eticheta ca produsul x contine E-ul y dar nu te avertizeaza nimeni ca e cancerigen, sau ca hormonii din ceafa de porc (apropo: e adevarata legenda urbana ca angajatii de la combinatele de porci se feresc de ceafa la gratar ca dracul de tamiie, pe motiv ca in ceafa se injecteaza porcii?) ne fac si pe noi sa ne ingrasam tot ca porcii, sau ca o banala piine de 500 grame contine deja toata sarea pe care ai voie sa o inghiti intr-o zi?

In concluzie: decit sa fiu mintit cu reclame in care sa-mi se spuna ce bine face la digestie Biffidus Essensis din iaurtul vostru facut din faina de soia cu lapte praf expirat si tot felul de geluri, sau cit de bun e medicamentul ala minune care invinge gripa cu doar 10 pilule, insa nu ma avertizeaza nimeni ca imi face ficatul praf, mai bine ma duc sa cumpar o fleica cinstita de cal! Fiindca atit timp cit n-a fost cal de curse, sint sigur ca nu l-a dopat nimeni ca sa creasca in 42 zile cit altii intr-un an.

Vrabioara de vita era de fapt ciozvirta de cal… Chiar si “vrabioara de vita” suna ca naiba!

 

This entry was posted in Discutii generale. Bookmark the permalink.

One Response to Carne de cal

  1. Edi says:

    Parca suntem dintr-o mama :)) Exact asta gandesc si eu :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>